Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@02:48:15 GMT

نوغان‌داری در پیله مشکلات!

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۴۷۰۴

نوغان‌داری در پیله مشکلات!

هر ساله در فصل بهار و به‌ویژه اردیبهشت ماه با توجه به شروع رویش درختان و برگ‌دهی درختان توت، فعالیت‌های نوغان‌داری در کشور آغاز می‌شود.

خراسان‌شمالی یکی از پنج قطب پرورش کرم ابریشم  است که به صورت سنتی انجام می‌شود و براساس آمارها استان‌های گیلان، خراسان‌رضوی، گلستان، خراسان‌شمالی و مازندران به ترتیب بیشترین حجم تولید کرم ابریشم کشور را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان مناطق روستایی و عشایری این استان در کنار خانه‌داری، مدیریت منزل و رسیدگی به فرزندان، به فعالیت نوغان‌داری و پرورش کرم ابریشم می‌پردازند.

یکی از نوغان‌داران خراسان‌شمالی می‌گوید: پرورش کرم ابریشم از اواسط فروردین ‌ماه هر سال به مدت ۴۵ روز آغاز می‌شود .

رحیمی  اظهار می‌دارد: برخی از افراد فکر می‌کنند نوغان‌داری یکی از مشاغل آسان و بدون هزینه است، اما برای نوغان‌داری که توتستان نداشته باشد، کار بسیار سختی خواهد بود.

وی ادامه می‌دهد: امسال هم مانند سال گذشته بسیاری از کرم‌های ابریشم نوغان‌داران تلف شدند که سال گذشته کارشناسان نوغان‌داری علت آن را عدم‌مدیریت صحیح، نوسان‌های دمایی، ضدعفونی نکردن لاروها و رطوبت اعلام کردند.

وی در خصوص قیمت پیله‌های ابریشم می‌گوید: در سال گذشته قیمت پیله نسبت به سال پیش از آن کاهش داشت، ولی امسال هنوز قیمتی از سوی جهاد کشاورزی تعیین نشده است.

یکی‌دیگر از نوغان‌داران خراسان‌شمالی که علاوه بر پرورش کرم ابریشم، در حرفه فرش دستباف ترکمنی نیز فعالیت دارد، نبود نهالستان توت، نبود دستگاه‌های نخریسی و پیله خشک‌کنی، بیمه ، واردات و ... را از جمله مشکلات نوغان‌داران استان عنوان می‌کند.

درخشانی می‌افزاید: به دلیل نبود فراوری، پیله‌های تولیدی خود را برای تبدیل به ابریشم به استان خراسان‌رضوی ارسال می‌کنیم.

نبود نهالستان توت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی می‌گوید: سنتی ‌بودن فرایند تولید پیله‌ تر و نبود نهالستان توت، از عمده مشکلات نوغان‌داران این استان است.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی، عبدالله یوسفی اظهار می‌دارد: پرورش کرم ابریشم و تولید پیله، ایجاد و توسعه توتستان، توزیع تخم نوغان، تولید فرش ابریشمی و بازاریابی برای فروش،  تولید پارچه و صنایع‌دستی و ابریشم‌کشی از جمله حلقه‌های زنجیره پرورش ابریشم است که باید تکمیل شود.

وی در ادامه شمار بهره‌برداران نوغان‌داری در استان را ۴هزار و ۱۶۶خانوار عنوان می‌کند و می‌گوید: با توجه به گرم شدن هوا و رشد برگ درختان توت، نوغان‌داران استان فعالیت خود در زمینه پرورش کرم ابریشم را از سر گرفته‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی با بیان اینکه ۵هزار و ۵۰۰ جعبه تخم نوغان از استان تأمین ‌شده است، ادامه می‌دهد: در نخستین مرحله از توزیع، ۲هزار و ۵۰۰ جعبه بین پرورش‌دهندگان کرم ابریشم توزیع شد.

وی تصریح می‌کند: از هر جعبه نوغان در کشور، ۳۶ کیلو و در خراسان‌شمالی ۳/۴۲ کیلوگرم پیله ‌تر برداشت می‌شود که در میانگین مقدار وزنی تولید پیله ‌تر از یک جعبه، ۵/۱۷ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نوغانداری پیله ابریشم پرورش کرم ابریشم جهاد کشاورزی خراسان شمالی نوغان داران نوغان داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ۸ نقطه پرتصادف در شبکه راه‌های خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی از رفع هشت نقطه پرتصادف در شبکه راه های این استان با هدف ارتقای ایمنی تردد وسایل نقلیه و کاهش سوانح جاده ای خبر داد.

محمد مشتری در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: هشت نقطه پرتصادف با بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در شبکه راه های استان به منظور ارتقای ایمنی تردد وسایل نقلیه و کاهش سوانح جاده ای رفع می شود.

وی افزود: رفع سه نقطه پرتصادف در محدوده بابا امان (دوربرگردان و تقاطع روستای حمید و پمپ بنزین باباامان) و رفع چهار نقطه پرتصادف در ورودی شهر فاروج در دست اجرا است.

مشتری اظهارکرد: برطرف کردن یک نقطه پرتصادف در ورودی محور بدرانلو(بجنورد - آشخانه) نیز به منظور ارتقای ایمنی تردد اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه پروژه‌های یاد شده شهریور امسال به پایان می‌رسد، ادامه داد: در طرح ملی شناسایی نقاط پرتصادف جاده‌های کشور مصوب سال ۱۴۰۱، ۱۶ نقطه در راه‌های برون شهری این استان احصا شد که در برنامه ابلاغی سازمان راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای در سال گذشته، رفع هفت نقطه از این تعداد در نظر گرفته شده بود اما با تلاش راهداران هشت نقطه پرتصادف رفع شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی سطح نارنجی در خراسان شمالی صادر شد
  • تولید ۳.۶ میلیون نهال در خراسان شمالی طی سال جاری
  • رفع هشت نقطه پرحادثه در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • رفع ۸ نقطه پرتصادف در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • رفع نقص ۸ نقطه پرتصادف در راه‌های خراسان شمالی
  • ببینید | طوفان شن وحشتناک با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعتی در خراسان شمالی!
  • طرح نور در خراسان شمالی با بهترین شکل انجام شده است
  • هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تجمع مردمی حمایت از اجرای طرح نور در مرکز خراسان شمالی