Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با اینکه نوغانداری می‌تواند به عنوان یک شغل فصلی عده زیادی را مشغول کرده و سود مناسبی را عاید بهره‌برداران کند اما هنوز نتوانسته در استان زنجان گسترش یافته و جایگاه خود را به عنوان یک شغل مکمل تثبیت کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، نوغانداری از جمله مشاغل مکمل بخش کشاورزی است که در قالب کشاورزی ترکیبی بدون ایجاد هر گونه مزاحمتی زمینه را برای بهبود معیشت روستایی با رویکرد کشاورزی چند کارکردی فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین این فعالیت یک صنعت بالادستی است که در ابریشم کشی، رنگرزی، نساجی، بافت چارقد و فرش کاربرد دارد و با توجه به افزایش قیمت نخ ابریشم و تقاضای بازار کار، تولید و پرورش کرم ابریشم می‌تواند در کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی و بی‌نیازی کشور از وادرات نخ ابریشم مؤثر باشد.

این شغل نیازمند سرمایه اولیه اندک است و کوتاه بودن دوره پرورش و حضور همه افراد خانواده از کودک تا کهنسال، از جمله مزایای دیگر این فعالیت است. در نوغانداری بازگشت سرمایه سریعتر است و در مقایسه با برخی فعالیت‌های تولیدی کشاورزی در ایجاد اشتغال خانگی و ایجاد درآمد موثر می‌باشد.

با این وجود مهمترین نهاده اولیه مورد نیاز در نوغانداری، برگ درخت توت است و در زنجان می‌توان با برنامه‌ریزی مسئولان جهاد کشاورزی توتستان‌های وسیعی جهت گسترش این صنعت ایجاد کرد و گام مهمی برای ایجاد اشتغال بانوان روستایی در این منطقه برداشت، اما آن طور که به نظر می‌رسد به دلیل مشکلات متعدد رغبت کشاورزان برای پرورش کرم ابریشم کاسته شده است زیرا صنعت لازم جهت فرآوری وجود ندارد و سبب می‌شود تا تولیدات این بخش به صورت خام و بدون هیچ فرآوری در بازار به فروش برسد در حالی که با فراوری تا چند برابر سود عاید تولیدکنندگان این صنعت می‌شود.

با این حال سوال این است که سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در سال جاری در راستای گسترش این صنعت چه اقداماتی را انجام داده است؟ چه پیش‌بینی برای تولید وجود دارد؟

محمدعلی صادقی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: صنعت نوغانداری در استان زنجان در طول سال‌های اخیر با استقبال روستانشینان به ویژه در شهرستان‌های ابهر، زنجان، طارم و ایجرود مواجه شده و این سازمان حمایت همه جانبه از فعالان این عرصه را انجام می‌دهد چرا که آغاز و ادامه کار با کم‌ترین امکانات و تجهیزات میسر بوده و تمام افراد خانواده می‌توانند در این حرفه مشغول به کار شوند.

10 هزار جعبه تخم نوغان در استان گیلان توزیع شدبارقه‌های امید در احیای «نوغانداری» خراسان رضوی/‌ حرفه‌ای اصیل که درآمدزا استاستاندار گیلان: نوغانداران باید از اعتبارات بخش کشاورزی بهره‌مند شوند

وی با بیان اینکه نخستین نیاز برای نوغانداری و پرورش کرم ابریشم داشتن برگ درختان توت است گفت: در سطح استان زنجان سالانه نهال رایگان توت برای درخواست کنندگان پرورش کرم ابریشم توزیع می‌شود و در فروردین‌ماه امسال نیز 3 هزار اصله نهال رایگان توت بین متقاضیان پرورش توزیع شد.

این مسئول تاکید کرد: توسعه صنعت نوغانداری از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان به شمار می‌رود و جهت پیشبرد اهداف نیز این فعالیت از لحاظ اعتباری، فنی، آموزشی و سایر امور در استان مورد حمایت قرار می‌گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ظرفیت پرورش کرم ابریشم در سال‌های گذشته کم بود اما در سال جاری افزایش یافته‌ است خاطر‌نشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که در استان برای پرورش کرم ابریشم و نوغانداری انجام گرفته بود امسال در سه شهرستان زنجان، ابهر و ایجرود قریب به 250 جعبه تخم نوغان توزیع شد. 

وی با بیان اینکه هر بسته تخم نوغان به قیمت بسیار پایینی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد، عنوان کرد: حداکثر طول دوره پرورش 37 روز بوده و بعد از سپری شدن زمان مذکور پیله تر تولید شده آماده بازارسانی خواهد بود بنابراین پرورش‌دهندگان کرم ابریشم در مدت زمان اندک با حداقل هزینه می‌توانند سود مناسبی را از فعالیت نوغانداری بدست آورند.

صادقی با اشاره به اینکه از هر بسته می‌توان به طور میانگین 30 تا 40 کیلوگرم پیله‌تر بدست آورد، خاطر‌نشان کرد: به دلیل نبود واحدهای فراوری پیله تر تولیدی به استان گیلان ارسال می‌شود تا توسط کارخانه‌های ریسندگی فرآوری شوند.

وی گفت: در سال گذشته 4 تن پیله تر کرم ابریشم در استان تولید شد و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همین میزان پیله تر در استان تولید شود.

با این حال با اینکه استان زنجان شرایط و بستر لازم برای پرورش کرم ابریشم را دارد اما نوغانداری هنوز نتوانسته جایگاه خود را به عنوان یک شغل فصلی در بین مردم به ویژه روستانشینان تثبیت نماید. با این وجود طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی در طول سال‌های اخیر اقبال مردم برای ورود به این حرفه افزایش یافته و با حمایتی که این سازمان از متقاضیان دارد تعداد پرورش دهندگان سالانه در حال افزایش است.

اما امید می‌رود در طول سال‌های پیش‌رو با حمایت بیشتر سازمان جهاد کشاورزی و آگاهی‌رسانی مردم برای ورود به این شغل، نوغانداری در این استان جان بیش‌تری بگیرد و زنجان نیز به یکی از استان‌های برتر تولید کننده ابریشم کشور تبدیل شود.

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی استان پرورش کرم ابریشم استان زنجان پیله تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۸۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برآورد اولیه خسارت‌ به زیر بخش‌های کشاورزی این استان در اثر سیل اخیر را ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سمیه سلیمی، امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ از برآورد اولیه ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریالی خسارت سیل اردیبهشت به زیربخش‌های کشاورزی استان مازندران خبر داد.

وی با بیان اینکه این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت سال‌جاری است، اظهار کرد: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح ۵۳ هزار و ۱۶۶ هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ ۲۸ هزار میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مزارع کلزا، گندم، جو، سبزی و صیفی‌جات از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.

وی برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دانست و تصریح کرد: سطحی معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات گل محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی اضافه کرد: در زیر بخش دامی خسارت وارد شده به ۱۸۰ رأس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، ۱۶ تن علوفه و خوراک دام و ۳۰ باب جایگاه دام، در مجموع ۲۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس ادامه داد: ۱۸۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶۰ کیلومتر کانال آبرسانی، ۲۱ رشته قنات، دو طرح تغذیه مصنوعی و ۳۱ هزار مترمربع تأسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح ۱۵۳ کیلومتر را ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

کد خبر 751457

دیگر خبرها

  • حمایت از پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان یک وظیفه فراقوه‌ای‌ است
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع