Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@05:54:36 GMT

نوغانداران خواستار حذف دلالان و تسهیلات ارزان

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۲۷۳۹

نوغانداران خواستار حذف دلالان و تسهیلات ارزان

به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، کرم ابریشم درواقع پیله تنیده شده توسط نوزاد پروانه است که از آن نخ و نهایتاً منسوجات ابریشمی تهیه می‌شود.

پرورش کرم ابریشم و صنعت نوغانداری از گذشته‌های بسیار دور در ایران متداول بوده و خوشبختانه فراوانی آن در مناطق شمالی کشور بیش از دیگر نقاط است.

پرورش و تولید پیله ابریشم در شفت در تاروپود اقتصاد و فرهنگ مردمان این دیار تنیده شده و به گفته سالخوردگان این صنعت، روزی نوغانداری شغل شماره یک شفتی‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فعالان نوغانداری در شفت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفته‌اند پرورش کرم ابریشم درگذشته نه‌چندان دور شغل نخست آن‌ها بوده و از این راه امرار و معاش می‌کردند.

آن‌ها دلیل اشتغال خود در پرورش کرم ابریشم را سودآوری بیشتر این محصول عنوان کرده و معتقدند آلان هم اگر این بخش موردتوجه قرار بگیرد بدون شک توانایی جایگزین شدن کشت برنج را دارد.

عده‌ای دیگر از نوغانداران شفتی نیز از وجود دلالان در این صنعت گلایه‌مندند‌ و خواستار تمهید مقدمات سازوکاری برای فروش و عرضه مستقیم پیله تولیدشده‌شان هستند.

البته پایین بودن نرخ پیله تر ابریشم در مقایسه با هزینه‌های تولید و همچنین توسعه توتستان از دیگر دغدغه‌های فعالان و بهره‌برداران نوغانداری در شفت است.

نکته حائز اهمیت دیگر در کنار مزیت اقتصادی نوغانداری، اتحاد و همدلی ایجادشده بین بهره‌برداران و مردمان اعم‌ از خویشان و همسایگان آن‌ها است که در پیله چینی(جدا کردن پیله‌ها از شاخ و برگ‌های به‌جای مانده) به اوج خود می‌رسد.

البته آداب‌ورسوم قابل‌توجهی در بین مردم شفت به‌ویژه بهره‌برداران نوغانداری وجود دارد که نشان می‌دهد صنعت نوغانداری در زندگی مردمان این سرزمین جایگاه ویژه‌ای داشته که در این مجال مرور آن‌ها میسر نیست.

اگرچه اکنون از میزان علاقه مردم شفت به پرورش کرم ابریشم کاسته شده و مانند گذشته نیست اما هنوز این صنعت در سرزمین آب و آیینه و آفتاب زنده و پویا است .

به گفته مسئولین شهرستان شفت، این شهرستان دارای ۵۵۰ هکتار توتستان است و بیش از دو هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار صنعت نوغانداری دارد.

 

جهاد کشاورزی شفت و نهادهای وابسته به آن در سال جاری بالغ‌بر ۴۰۰۰ جعبه تخم نوغان بین کشاورزان این منطقه توزیع کرده‌اند‌ و پیش‌بینی می‌شود بالغ‌بر ۱۵۰ تن پیله تر در این شهرستان تولید شود.

علاقه و همچنین فعالیت بهره‌برداران در صنعت نوغانداری شفت نشان می‌دهد این صنعت در این شهرستان ظرفیت توسعه را دارد.

در نظر گرفتن تسهیلات ارزان و بلندمدت، حذف دلالان با ایجاد بازارهای مستقیم و همچنین افزایش نرخ خرید تضمینی می‌تواند عاملی مؤثر در افزایش تولید و نهایتاً ارزش‌آفرینی نوغانداری در شفت شود.

حمایت از صنعت نوغانداری و پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها در این خصوص امری است که بی‌شک موجب تحقق اقتصاد مقاومتی شده و افزایش رضایتمندی بهره‌برداران و نهایتاً توسعه این صنعت بومی را در بر خواهد داشت.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: دلالان کرم ابریشم تسهیلات تولید پرورش کرم ابریشم صنعت نوغانداری بهره برداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: صنایع در صورت استفاده از مولد خورشیدی و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف، با ضرایب تشویقی ۱.۳ برابر از معافیت در طرح‌های مدیریت مصرف برخوردار می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی رجبی مشهدی در نشست برخط که با حضور معاون هماهنگی توزیع توانیر و معاون بازار برق ایران با مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق برگزار شد، بر لزوم آمادگی شرکت‌ها برای تأمین برق تابستان و گذر از اوج بار تابستان تاکید کرد.

وی با اشاره به آغاز پویش با انرژی از اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف و لزوم آمادگی صنعت برق برای تأمین برق تابستان خبر داد.

مدیرعامل توانیر در خصوص فراهم کردن امکان ترانزیت برق مولدهای تولید پراکنده در خارج از دوره تعهد گفت: برق تولیدی آن‌ها می‌تواند از طریق عقد قرارداد با شهرک‌های صنعتی و جهت رفع محدودیت دیگر نقاط، عرضه شود.

رجبی مشهدی به مدیران عامل شرکت‌های توزیع یادآور شد، برخی از صنایع انرژی بر بخش توزیع، مشمول ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از صنعت برق می‌شوند و مکلف هستند تا سال ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه‌های خود تأمین اقدام کنند.

وی با تاکید بر لزوم تکمیل هوشمندسازی مدیریت مصرف برق ادارات دولتی پیش از فرارسیدن ایام اوج بار، استفاده کامل از ظرفیت‌های صرفه‌جویی برق ادارات را حائز اهمیت دانست.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان ساخت: مشترکان بخش کشاورزی که بیش از ۵ ساعت با صنعت برق همکاری کنند، علاوه بر رایگان شدن برق ایام تابستان مشمول دریافت پاداش صرفه‌جویی تا ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت خواهند شد.

رجبی مشهدی در پایان به تبیین چگونگی شرکت در پویش با انرژی و کسب امتیاز و اختصاص جوایز و پاداش صرفه‌جویی به مشترکان خانگی پرداخت و گفت: مشارکت فعال روابط عمومی‌های صنعت برق در این خصوص و بهره‌گیری از برنامه‌ها و راهبردهای مدیریت مصرف برق را مورد تاکید قرار داد.

کد خبر 751712

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر از حمایتهای بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند
  • بهره برداری از مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی درزاهدان،بزودی
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • چهره‌های هالیوودی خواستار تغییر جهان با هنر شدند
  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب